Istoric

            Mişcarea evanghelică baptistă din România a apărut sub influenţa ideilor şi valorilor protestante inspirate din Europa Occidentală, care au pătruns în spaţiul cultural românesc, întâi în Banat, în a doua parte a secolului al XIX-lea. Încă de la începuturile sale, Biserica Creştină Baptistă a promovat educaţia, a combătut analfabetismul, a încurajat lectura şi studiul Sfintei Scripturi. În planul educaţiei instituţionalizate, prima instituţie de educaţie creştină baptistă a fost Seminarul Baptist, înființat în anul 1921, la Buteni, apoi s-a mutat la Arad, iar în final la Bucureşti, instituţie ce există şi astăzi.

              În contextul evenimentelor din decembrie 1989, în urma cărora în România se făceau paşi spre democratizare şi instaurarea statului de dept, în baza Hotărârii de Guvern nr. 521/12.05.1990 şi a Protocolului încheiat în data 6 iunie 1990 între Ministerul Cultelor şi Ministerul Învăţămîntului a fost creat cadrul legislativ favorabil privind organizarea „seminariilor liceale“, fapt ce a marcat apariţia şcolilor creştine în general şi a celor creştine evanghelice în special. Cadrul legislativ creat de autorităţile române a permis tuturor confesiunilor religioase recunoscute prin lege să iniţieze demersuri pentru înfiinţarea şi re- înfiinţarea şcolilor creştine.

               Liceul Teologic Baptist „Logos“ și-a început activitatea la 1 septembrie 1990, prin Ordin de Ministru și Hotărârea Secretariatului pentru Culte.